Tort cu crema de sampanie

de katty in Torturi, 16 Noi 2014 | 13521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua,
  • 6 linguri zahar ,
  • 2 linguri unt topit ,
  • 1 lingura cacao ,
  • 4 linguri faina,
  • 5 gr praf de copt
  • crema :
  • 250 gr mascarpone ,
  • 6 galbenusuri ,
  • 120 gr zahar ,
  • 150 ml sampanie de piersici ,
  • 200 ml frisca lichida
  • sirop :
  • 200 ml apa ,
  • 1 lingura zahar ,
  • 2 lingurite cafea instant
  • decor :
  • 1 lingurita cafea instant +frunze de menta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de sampanie:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani groase .

Adaugam galbenusurile amestecate in prealabil cu untul topit , la temperatura camerei , omogenigam , apoi cernem deasupra faina amestecata cu cacao  si praful de copt .Amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn de jos in sus pana la omogenizare , apoi turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata .

Dam forma la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii .
Cand este gata scoatem blatul , il lasam sa se raceasca , apoi il taiem in doua parti egale , pe orizontala.Pentru crema punem galbenusurile impreuna cu zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu si amestecam pana compozitia se albeste si isi dubleaza volumul .

Punem sampania , amestecand pana la omogenizare , apoi punem vasul la foc mic .

Amestecam usor pana crema se ingroase , fara a fierbe . Dam jos vasul , il lasam sa se racoreasca usor , apoi punem mascarponele si amestecam iute pana compozitia se omogenizeaza . Batem frisca spuma tare si o adaugam la crema de mascarpone racita . Mixam pana compozitia devine pufoasa .
Pentru sirop punem la fiert apa si zaharul . Cand zaharul  s-a topit oprim focul si adaugam cafeaua . Lasam sa se raceasca . 
Intre blaturile insiropate punem trei sferturi din crema  , apoi cu restul de crema ornam tortul .

Decoram tortul cu cafea instant si frunze de menta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars